Önskeinlägg: Bestulna i USA

Har fått en massa frågor om att vi blev bestulna i USA, hur det gick till, vad dom stal osv. Tänkte svara på lite av dom frågorna ni har ställt så ni får veta lite mer och förhoppningsvis få svar på lite frågor ni har undrat över.
 
Vart hände det?
Vi var i Santa Monica, LA och skulle gå in och köpa ett par skor till William. Så vi parkerade våran bil i ett parkeringshus. Vi var borta i max en timme.
 
Hur hände det?
Vi köpte skorna till William sen gick vi tillbaka till bilen. När jag skulle sätta mig i bilen så hittade jag inte min kamera. Jag fick panik och började leta överallt i bilen. När jag hade i stort sett vänt upp och ner på hela bilen så var jag helt säker på att kameran inte låg i bilen. Jag fick ännu mer panik och tänkte tillbaka om jag hade glömt den i affären. Vi sprang tillbaka in dit och frågade personalen om de hade hittat någon kamera, men ingen hade gjort det. Vi gick tillbaka in i bilen och jag var helt förstörd. Men det konstiga var att jag var nästan 100% säker på att jag inte ens tog med mig kameran ut ifrån bilen eftersom vi bara skulle in och titta på ett par skor. Men jag blev osäker på mig själv. Jag kommer ihåg att jag sa ”Jag tog inte med mig kameran ut ur bilen, någon har varit här”. Dock trodde liksom ingen på mig, det hade inte jag heller gjort för jag är rätt slarvig (hehe). Men jag hade rätt. William tittade sedan i ryggsäcken och sa ”datorn är borta”. Vi alla spärrade upp ögonen och bara: VA!? Sen fortsatte han kolla i ryggsäcken och vi såg att massa saker var borta. 2 ipads, undervattenskameran mm. Det var då vi förstod att vi hade blivit bestulna. Jag började gråta för jag tyckte det var overkligt och grymt läskigt. 
 
Vad tog dem?
Två ipads, en MacBook, min kamera (Canon 600D) + kameraväskan: fjärrutlösare, kameraladdare, en undervattenskamera, en solcellsladdare (en laddare som inte behöver ett uttag utan laddas av solen), iPhone/iPad laddare och även kontanter.
 
Hur kom dom in i bilen? Blev det inga märken?
Dom bröt upp låset på någon konstigt sätt, dom lämnade absolut inga märken. Det var därför ingen trodde på mig när jag sa att någon hade varit i bilen eftersom det inte fanns ett märke. Bilen vi hyrde fick vi höra i efterhand av polisen att det var en bil som var ganska ”lätt” att bryta sig in i.
 
Vad hände efteråt?
Vi kom till en polisstation och där fick vi vänta i timmar. Sen kom en polis och tog fingeravtryck på bilen men hittade ingenting. Tjuvarna hade torkat av allt och dom var riktigt duktiga på det dom gjorde. Vi har inte hört något mer från poliserna i LA nu när vi har kommit hem.
 
Bra att veta: Vi skulle till flygplatsen och flyga till Florida på kvällen det var därför vi hade så mycket värdesaker i bilen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *