Visar arkiv från augusti 2015

Gymnasiefrågor del 1

Vilken linje kom du först in på och vad går du nu?
Först gick jag på Hantverksprogrammet (stylist) och nu på ekonomiprogrammet.

Varför bytte du?
Velade mellan dessa två linjer under omvalsperioden men bestämde mig för att gå stylist, vilket jag kände när jag kom dit och fick höra vad som skulle hända under läsåret, inte passade mig. Sen hade jag några kompisar och bekanta på ekonomiprogrammet vilket kanske lockade extra mycket.

Bytte Tova också?
Om ni missade det så började jag och Tova på stylist tillsammans och ja, hon kände exakt som mig så hon började på en annan utbildning men på samma skola som mig. (Vi bytte alltså skola också, inte bara linje)

Är det mycket och svår matte på ekonomi?
Nu har jag bara gått i en veckas tid så hittills har matten absolut inte varit något problem. Jag har 3 60-minuters lektioner i veckan, vilket jag inte tycker är så illa alls. Min bror går andra året på ekonomiprogrammet nu och han tycker inte matten är jobbig alls. Så jag tror faktiskt att allt det här man hört om att det är så mycket matte på ekonomiprogrammen är lite överdrivet.

Kan man börja på ekonomi fast man inte är så bra på matte?
Jag gjorde det ??

Har du några planer efter studenten?
Haha nu började jag precis ettan, så inget jag har funderat på direkt men det första som kommer i tanken är självklart att resa.

Hur mycket hade du i meritpoäng?
245.

Vilket ämne har du lättast för?
Engelska.

Hur ser ditt schema ut?
Älskar det! Bättre än jag hade i grundskolan. Slutar som senast 15.

Gillar du muntligt i skolan? Tex att redovisa?
Nej guuud nej, hatar det. Eller det är inte lika illa nu som när jag var yngre men blir alltid lika nervös och stressad innan en redovisning.

lol

 

Vill ni att jag fortsätter svara på era gymnasiefrågor?

ny vecka

IMG_1048
IMG_1049
IMG_1059

tröja – bikbok / kjol – cubus / over the knee boots / mk klocka

Måndag idag och en ny skolvecka på g. Idag börjar även Paradise Hotel hahah och ja jag är skyldig till att kolla på det. Bara jag? Tänkte skriva att inget annat speciellt händer i veckan men hallå jag fyller faktiskt år på fredag. Men nu ska jag dra mig till skolan. Kram

Önskelista?

Skärmavbild 2015-08-30 kl. 17.58.38

wishlisttt

Fick en kommentar om att jag borde tipsa om vad man kan önska sig. Har samma ”problem” själv för jag blir nämligen ett år äldre på fredag och jag tycker det är så svårt att komma på saker när släkten frågar vad man önskar sig. Jag tänkte faktiskt önska mig en tv i år, att ha på mitt rum, men lite mer rimliga saker har jag satt ihop här ovan. Jag har också tänkt önska mig lite höstnytt typ som en ny väska, en kappa eller ett par skinnhandskar. Sen sitter det ju aldrig fel med att helt enkelt få kontanter eller ett presentkort på sin favoritaffär.